Op levensonderhoud en vaste lasten besparen en bezuinigen? Zo eenvoudig is dat!

Op levensonderhoud en vaste lasten besparen en bezuinigen? Zo eenvoudig is dat!

Op levensonderhoud en vaste lasten besparen en bezuinigen was nog nooit zo eenvoudig. De kosten in het dagelijks leven kunnen ongemerkt oplopen. U herkent dat wel. Soms is daar makkelijker wat aan te doen, door abonnementen op te zeggen of in niet noodzakelijke kosten te snijden. Er zijn echter ook producten of diensten waar u niet zonder kunt. U kunt hierbij denken aan energiekosten, telefoonkosten en brandstofkosten. Maar ook uw autoverzekering en zorgverzekering. Wij leggen u uit hoe u eenvoudig op dergelijk levensonderhoud en vaste lasten kunt besparen en bezuinigen.

Uw voordeel is dat elke consument ofwel elke Nederlander dergelijke kosten heeft. Naast dat aanbieders altijd bereid zijn u een scherpe aanbieding te doen om uw als nieuwe klant binnen te halen, bestaan er ook consumentencollectieven waarbij u zich kunt aansluiten.

Vind in dit artikel tips om op vaste lasten als energie, telefoon en brandstof te bezuinigen of op uw verzekering in uw levensonderhoud te besparen.

Besparen op de kosten van energie

U zit er graag warmpjes bij en kunt niet zonder aansluiting op het gas en stroomnet in Nederland. Althans, er zijn steeds meer mogelijkheden maar deze zijn vooralsnog niet goedkoop en vergen een forse investering. U kunt dan denken aan warmtepompen, zonnepanelen en isolatie. Hierdoor heeft u mogelijk geen gas of stroom meer nodig.

Wij richten ons in dit geval op makkelijk en eenvoudig besparen en bezuinigen op uw vaste energie en levensonderhoud. Naast of onder dit artikel vindt u de aanbieders welke wij aanraden om een besparing op uw energie te realiseren.

U bespaart hierdoor al gauw 10% of meer op uw energiekosten. Aanvullend zijn er meer voordelen. Alle aanbieders waarmee wij werken zetten zich in voor groene energie tegen de beste service. En, ook nog eens tegen scherpe tarieven en prijzen! U kunt op die manier fors besparen op uw stroom- en gaslevering.

Bezuinig met een goedkopere autoverzekering

Autorijden is een andere dure hobby voor velen van ons. Om mobiel te zijn en te blijven kunnen we soms niet zonder een auto. Uw autokosten, waaronder uw autoverzekering, kunnen ongemerkt ook hard oplopen.

Wij bieden u via onze aanbieders naast dit artikel een goedkope autoverzekering met een uitgebreide dekking. Uw auto is altijd goed en voordelig verzekerd. U kunt via de website van onze aanbieders autoverzekering eenvoudig vergelijken. U kiest vervolgens de autoverzekering die het beste bij u past.

Een tip van de redactie! Een goedkope autoverzekering is niet altijd de beste. Let naast een scherpe premie ook vooral op de voorwaarden als eigen risico en de no-claim korting. U vindt niet alleen een goedkope autoverzekering, maar ook de beste autoverzekering passend bij uw situatie.

Na het vergelijken van de autoverzekering kunt u de verzekering vervolgens gemakkelijk online afsluiten. U vindt gegarandeerd een voor u passende autoverzekering die goedkoper is dan uw huidige verzekering.

Bespaar op uw zorgverzekering

In Nederland is het hebben van een zorgverzekering verplicht. U ontkomt niet aan het maken van kosten op uw zorgverzekering. En die, die zijn tegenwoordig een maandelijkse aanslag op uw portemonnee. Toch?

Toch is het goed dat wij in Nederland dit vangnet met elkaar hebben waardoor we goede en degelijke zorg kunnen bieden in het geval u ziek wordt of naar de tandarts moet. Hoewel de mogelijkheden beperkt zijn om te bezuinigen en besparen op uw zorgverzekering zijn er via onze aanbieders wel mogelijkheden.

Via UnitedConsumers bespaart bijvoorbeeld tot 5% op uw basisverzekering en 15% op uw aanvullende verzekering en is de tandongevallenverzekering er gratis bij.

Afhankelijk van uw persoonlijke keuzes binnen de af te sluiten zorgverzekering, kunt u al snel een besparing realiseren.

Vaste Lasten | Levensonderhoud | Maandelijkse Kosten | Bespaar | Bezuinig | Senioren | Plussers | Ouderen

Ook hier geven wij vooral weer mee, dat goedkoop soms duurkoop kan zijn. Vergelijk ook in dit geval weer goed de voorwaarden van de diverse verzekeraars. Soms kunt u beter die paar euro extra uitgeven om u te verzekeren voor iets, wat anders buiten uw verzekering valt. Zo bent u soms achteraf meer geld kwijt.

 

Op uw telefoonabonnement en uw telefoonkosten bezuinigen

Wie heeft er vandaag de dag geen mobiele telefoon? Ook deze telefoonkosten zijn niet meer weg te denken uit ons pakket van maandelijkse uitgaven en vaste lasten. Uiteraard zijn er snelle besparingen denkbaar. Heeft u bijvoorbeeld bij het verlengen van uw abonnement ook echt een nieuwe telefoon nodig of gaat de oude nog wel 2 jaar mee?

Vooral het meefinancieren van nieuwe telefoons binnen uw abonnement, maar ook als u ze in 1 keer aanschaft, kan u een forse besparing opleveren. In het land van de telecom zijn er daarnaast veel keuzes waardoor u goed in staat bent op uw telefoonkosten te bezuinigen. Niet in de laatste plaats omdat de ontwikkelingen hard gaan en u steeds meer krijgt voor steeds minder.

Onze aanbieder geeft u de mogelijkheden uit een breed aanbod van goedkope mobiele abonnementen met of zonder toestel. En, maakt u zich geen zorgen! Als u naar een andere aanbieder overstapt, is nummerbehoud een service die tegenwoordig standaard wordt aangeboden. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u straks uw hele netwerk een nieuw telefoonnummer moet doorgeven.

Vergelijk ook nu weer eenvoudig online uw telefoonabonnement en sluit online uw nieuwe abonnement af. Kijkt u wel even wanneer uw huidige abonnement afloopt, om dubbele kosten te besparen. Anderzijds, vaak respecteren telecomaanbieders bij de service rond nummerbehoud de looptijden en laten uw nieuwe telefoonabonnement pas ingaan nadat uw huidige abonnement is afgelopen.

Op brandstof- en tankkosten besparen

Wat voor veel van u mogelijk wel nieuw is, is de mogelijkheid te besparen op uw brandstof- en tankkosten. Natuurlijk kunt u naar een onbemand tankstation om de hoek en niet langs de snelweg. Tanken langs de snelweg kost u tegenwoordig zomaar EUR 0,10 tot EUR 0,25 meer per liter dan bij een onbemande pomp.

Er bestaat tegenwoordig ook een tankpas en tankkaart voor particulieren. Een goed voorbeeld is de UnitedConsumers tankkaart. U tankt met deze tankkaart gegarandeerd goedkoper dan u op het moment doet.

Het hebben van een tankkaart heeft als bijkomend voordeel dat u meer inzicht krijgt in uw verbruik en tankkosten doordat u maandelijks en jaarlijkse overzichten krijgt. Het maakt u bewuster van uw tank- en rijgedrag. Waardoor u mogelijk makkelijk kosten kunt besparen en kunt bezuinigen op uw vaste lasten en levensonderhoud.

Tot slot over bezuinigen en besparen op vaste lasten en levensonderhoud

Besparen en bezuinigen op vaste lasten en levensonderhoud is minder lastig dan u denkt. Vaak leven we in vaste gewoontes en patronen waardoor wij jarenlang bij eenzelfde verzekeraar, energieleverancier of telecomaanbieder blijven.

Na de eerste scherpe welkomstaanbieding lopen kosten hierna ongemerkt op en door. Wij zijn geen absolute voorstander van leverancier of aanbieder te veranderen. Maar, het is wel goed om uw aanbieder bij verlenging uit te dagen u te behouden.

Graag horen wij uw ervaringen met betrekking tot het besparen en bezuinigen op uw levensonderhoud en vaste lasten. Deel gerust hieronder via een reactie uw bezuinig- en bespaartips door.

Wij weet kunnen anderen dan ook een bezuiniging of besparing realiseren op hun vaste lasten en levensonderhoud.

Wij verwijzen u graag ook naar het artikel: Hypotheek- en vaste woonlasten omlaag? Jawel.nl, dat kan!

Wilt u besparen op uw vaste lasten?

UnitedConsumers is een consumentencollectief dat uw vaste lasten goedkoper maakt.

Sinds de oprichting in 2000 besparen ruim 500.000 deelnemers op:

 • hun brandstof
 • de autoverzekering
 • het telefoonabonnement
 • de zorgverzekering
 • de energierekening

UnitedConsumers koopt groot in en geeft dat voordeel aan haar deelnemers.

Zo kunnen consumenten honderden euro’s per jaar besparen.

Een goede service en de beste kwaliteit staan hoog in het vaandel.

Geen callcenters en lange wachttijden, maar persoonlijk contact met deskundige medewerkers.

Direct naar UnitedConsumers?

Besparen op woon- en hypotheeklasten?

Wij adviseren u met veel plezier Jawel.nl.

Besparen op de hypotheeklasten? Jawel, dat kan!

De hypotheekrentes waren nog nooit zo historisch laag!

Jawel.nl | Hypotheek | Hypotheeklasten | Hypotheekkosten | Woonlasten

Voordelen van Jawel.nl

 • Gratis en vrijblijvend indicatief advies van uw besparing.
 • 1e persoonlijk adviesgesprek ook gratis.
 • Tot wel € 1350 per jaar besparen.
 • Financieel adviseurs met ervaring.
 • Ruim 400.000 huishoudens gingen u voor.

Wat kan u het beste doen?

Klik op onderstaande knop en vul het formulier in.

Ontvang snel, vrijblijvend en gratis indicatieve hypotheek berekening van uw besparing.

Direct naar het formulier?

Wilt u besparen op uw vaste lasten?

UnitedConsumers is een consumentencollectief dat uw vaste lasten goedkoper maakt.

Sinds de oprichting in 2000 besparen ruim 500.000 deelnemers op:

 • hun brandstof
 • de autoverzekering
 • het telefoonabonnement
 • de zorgverzekering
 • de energierekening

UnitedConsumers koopt groot in en geeft dat voordeel aan haar deelnemers.

Zo kunnen consumenten honderden euro’s per jaar besparen.

Een goede service en de beste kwaliteit staan hoog in het vaandel.

Geen callcenters en lange wachttijden, maar persoonlijk contact met deskundige medewerkers.

UnitedConsumers won prijzen voor onder andere beste klantenservice (GfK, Preferenso) en beste energieleverancier van Nederland (GfK, Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis).

Direct naar UnitedConsumers?

Besparen op woon- en hypotheeklasten?

Wij adviseren u met veel plezier Jawel.nl.

Besparen op de hypotheeklasten? Jawel, dat kan!

De hypotheekrentes waren nog nooit zo historisch laag!

Jawel.nl | Hypotheek | Hypotheeklasten | Hypotheekkosten | Woonlasten | Laagste Rente

Voordelen van Jawel.nl

 • Gratis en vrijblijvend indicatief advies van uw besparing.
 • 1e persoonlijk adviesgesprek ook gratis.
 • Tot wel € 1350 per jaar besparen.
 • Financieel adviseurs met ervaring.
 • Ruim 400.000 huishoudens gingen u voor.

Wat kan u het beste doen?

Klik op onderstaande knop en vul het formulier in.

Ontvang snel, vrijblijvend en gratis indicatieve hypotheek berekening van uw besparing.

Direct naar het formulier?

3 reacties

Wil graag reageren op dit artikel, dat is niet m’n gewoonte, maar daar ik zulke goede ervaringen heb met United Consumers, wil ik graag afwijken van m’n gewoontes ;-).
Ik stap qua verzekeringen niet snel over, de een verschilt niet veel met de ander. Maar toen ik ging verhuizen, was het ’t moment dat wel eens te doen en “ontdekte” ik United Consumers.
Ik ben daar serieus zó blij mee, want scheelt wel degelijk t.o.v. anderen, je bouwt ook kortingen op, die je wanneer je wilt, uit kan laten betalen.
Tezamen met de bonussen is dat een leuk bedrag!
Bovenstaande ging over m’n energie.
Toen ik dit jaar van m’n autoverzekering voor de zoveelste keer premieverhoging kreeg, hetgeen wel érg veel (€ 80,=) ging schelen, ben ik ook daarmee overgestapt naar United Consumers.
Het lijkt een verkooppraatje, maar wil slechts simpel delen hoe blij ik met United Consumers ben.
Ten overvloede nog: Hun service is geweldig! Ze reageren snel en goed EN gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *