Goed verzekerd door u te verzekeren van de juiste verzekeringen rond uw overlijden!

Goed verzekerd door u te verzekeren van de juiste verzekeringen rond uw overlijden!

Er zijn zoveel verzekeringen in verzekeringsland, dat u mogelijk door de bomen het bos niet meer ziet. Wij geven in dit artikel een overzicht van mogelijke verzekeringen rond de dood, het overlijden en de uitvaart inclusief een korte toelichting. U kunt op die manier uzelf verzekeren door verzekerd te zijn van de verzekeringen die u in uw situatie nodig heeft rond uw overlijden.

Na een overlijden dienen de nodige geldzaken geregeld te worden. Laat u een partner of kind(eren) na? Het is verstandig na te gaan of u hen voldoende financieel verzorgd achterlaat of dat u nog zaken moet regelen. In dit geval zijn verschillende soorten verzekeringen die bij uw overlijden uitkeren.

In het geval van verzekeren is veelal geen goed of fout. Verzekeren is erop gericht om risico te minimaliseren of reduceren. Niet in alle gevallen zullen de uitkeringen van de verzekeraar dekkend zijn voor alle kosten. Het zal echter wel die ondersteuning bieden die nodig is om uw nabestaanden goed achter te laten.

Met dit artikel willen wij een checklist op hoofdlijnen voor u zijn. U kunt alle soorten verzekeringen doornemen en waar nodig uw huidige pakket uitbreiden. We hopen dat verzekeringsopties en mogelijkheden op die manier niet aan uw aandacht ontglippen.

Verzekering rond overlijden, uitvaart en de dood

Hoewel niets zeker is in het leven, zal ook u komen te overlijden. Uw overlijden, of beter uw uitvaart nadat u overlijdt verzekeren, is om die reden absoluut aan te raden.

Een uitvaart zal uw nabestaanden al gauw ongeveer EUR 8.500 (gemiddelde kosten van een uitvaart) gaan kosten als u geen uitvaartverzekering heeft afgesloten.

Uiteraard is dit een gemiddelde. De werkelijke kosten van uw uitvaart zijn afhankelijk van uw laatste wensen en voorkeuren.

Uitvaartverzekering

Wel of geen uitvaartverzekering afsluiten? Dit is een vraag welke veel mensen bezig houdt. Momenteel heeft, volgens een onderzoek van Monuta, 74% van de Nederlanders een uitvaartverzekering.

Wij adviseren u dan ook een overlijdensrisico verzekering af te sluiten bij een uitvaartverzekeraar en/of uitvaartverzorger, zoals waarvan Monuta, Yarden en Dela de bekendsten zijn.

Op het gebied van de uitvaartverzekering zijn veel pakketten mogelijk voor uw individuele of gehele gezinssituatie (uw partner en kinderen). Hoe eerder u een verzekering afsluit des te lager uw verzekeringskosten zijn.

De vraag of het verstandig is om een uitvaartverzekering af te sluiten of juist niet, kan u beantwoorden. Wij zouden u adviseren wanneer u niet over tenminste EUR 10.000 (spaargeld) beschikt uzelf te verzekeren om goed verzekerd te zijn bij uw overlijden.

Een uitvaartverzekering sluit u eigenlijk niet af voor uzelf, maar voor uw achterblijvende naasten.

Wij verwijzen u graag ook naar het artikel: Is Monuta een passende uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger voor u?

Overlijdensrisicoverzekering

U kunt een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Na uw dood keert de verzekeraar het afgesproken bedrag uit. De achterblijvende partner kan deze verzekeringsuitkering gebruiken voor bijvoorbeeld het dagelijks levensonderhoud, de studie van de kinderen of voor het aflossen van de hypotheek.

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) voorkomt u dat uw nabestaanden in de financiële problemen komen na uw overlijden. Wanneer u een partner heeft en één van u overlijdt, kan de achterblijvende partner geconfronteerd worden met hoge kosten. De overlijdensrisicoverzekering voorkomt dat.

Levensverzekering

Een levensverzekering is verwant en soortgelijk aan de overlijdensrisicoverzekering. Het is een verzekering die verband houdt met het leven of de dood van de mens. Of met de verzorging van de uitvaart van mensen.

Een levensverzekering kan uitkeren bij overlijden van de verzekerde al dan niet voor een bepaalde datum. Of juist bij in leven zijn van de verzekerde op een bepaalde datum.

Ook kan de levensverzekering een mengeling zijn van allebei. Er vindt dan een uitkering plaatsen bij in leven zijn als bij eerder overlijden.

Een levensverzekering kan een periodieke uitkering zijn zolang de verzekerde in leven is, maar ook juist pas uitkeren vanaf of op het moment dat de verzekerde is komen te overlijden.

Anw-uitkering en Anw-pensioen

Uw overlijden heeft vaak financiële gevolgen wanneer u een partner en/of kinderen heeft. De overheid wil zeker zijn dat nabestaanden verzekerd zijn van een basisinkomen. Daarom kunnen zij aanspraak maken op een uitkering via de Algemene nabestaandenwet (Anw).

Achterblijvende partners hebben niet altijd recht op een Anw-uitkering van de overheid. Of uw partner hiervoor in aanmerking komt hangt onder andere af van het inkomen van uw partner en de leeftijd van uw kinderen. Op website van de Sociale Verzekeringsbank vindt u meer informatie informatie of u aanspraak maakt op een dergelijke uitkering.

Vaak is er ook een mogelijkheid om u via uw werkgever te verzekeren voor een Anw-pensioen. Per werkgever is het verschillend. In het ene geval moet u verplicht deelnemen aan deze pensioenregeling. Bij andere werkgevers kunt u meedoen op basis van vrijwilligheid. Als niet weet hoe dit zit, adviseren wij u bij uw werkgever na te vragen hoe dit bij u geregeld is. Het Anw-pensioen is veelal een aanvulling op het partnerpensioen waarop u vaak al recht op heeft.

Testament

Hoewel dit geen verzekering is, adviseren wij u ook bij een notaris uw wensen met betrekking tot uw nalatenschap vast te leggen in een testament.

Het testament is een notarieel document waarin schriftelijk is vastgelegd wat er na uw overlijden met uw nalatenschap moet gebeuren. In de wet bestaan hierover standaard algemene wettelijke bepalingen. Wanneer uw wensen hierin afwijken van deze wettelijke bepalingen is het raadzaam dit in een testament vast te leggen.

Een testament kan u geheel zelf opstellen, als een onderhandse akte. In de meeste gevallen wordt de uiterste wil door een de notaris vastgelegd in een notariële akte.

Het vastleggen van uw uiterste wil kan veel problemen bij uw nabestaanden voorkomen. U heeft op die manier goed omschreven wat uw laatste wensen zijn. In dit kader verwijzen wij u ook graag naar ons artikel: Uw laatste wensen en uitvaart geregeld, is een zorg minder!

Tot slot over verzekeren, goed verzekerd zijn en verzekeringen bij overlijden!

De dood, uw overlijden en uw uitvaart zijn en blijven onderwerpen waar u nu wellicht niet mee bezig wil zijn. U staat nog midden in het leven!

Toch loont het de moeite zaken goed en tijdig te regelen. Als was het maar om door dit tijdig te regelen hogere maandelijkse kosten te voorkomen.

Ook geeft het u en uw nabestaanden rust in de toch al roerige tijden kort voor en kort na uw dood. Ofwel, u kunt maar beter verzekerd zijn u goed te verzekeren met een verzekering rond uw overlijden.

Reactie op het artikel of aanvullingen zijn van harte welkom. Laat uw reactie, suggesties of aanvullende tips en informatie hieronder gerust achter voor anderen.

Uitvaartverzekering regelen?

Wij adviseren de ‘Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering’ van Yarden.

Yarden | Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering

Direct meer vrijblijvend informatie of regelen?

Een bijzonder afscheid?

U kunt u er op voorbereiden met de uitvaartverzekering van Monuta.

Wij adviseren u de uitvaartverzekering van Monuta.

Monuta

Direct meer vrijblijvend informatie of regelen?

Vermogen of pensioen voor later?

Wij adviseren Brand New Day.

Brand New Day

De populairste producten zijn:

 • De vrij opneembare beleggingsrekening
 • De pensioenrekening op basis van beleggen

Dezelfde rekeningen biedt Brand New Day ook in een spaarvariant aan.

De spaarrentes van Brand New Day behoren tot de hoogste in de markt.

Direct naar de website van Brand New Day?

Een bijzonder afscheid?

U kunt zich voorbereiden op een bijzonder afscheid met de uitvaartverzekering van Monuta.

Wij adviseren u de uitvaartverzekering van Monuta.

Monuta

Waarom Monuta?

Monuta biedt de volgende voordelen:

 • Direct afsluiten via een eenvoudige online module
 • Scherpe premies per leeftijd
 • Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd
 • De verzekering is tussentijds aanpasbaar
 • Nabestaanden hebben de vrijheid om het afscheid geheel volgens de wens van hun dierbare te regelen.

Met ruim 5.600 klantbeoordelingen scoort Monuta een 8,7 99% van onze klanten beveelt Monuta aan!

Iedere consument kan bij Monuta een passende uitvaartverzekering vinden.

Direct meer vrijblijvend informatie of regelen?

Uitvaartverzekering regelen?

Wij adviseren de ‘Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering’ van Yarden.

Yarden | Mijn Laatste Wensen Uitvaartverzekering

De voordelen:

 • Aantrekkelijke premie.
 • 100% keuzevrijheid in de samenstelling (kapitaal en/of natura).
 • 100% keuzevrijheid in de hoogte van het verzekerd bedrag, uitvaartdiensten en uitvaartondernemer.
 • Flexibel en altijd tussentijds aan te passen.
 • Online inzicht in je uitvaartverzekering.
 • Geen ingewikkelde gezondheidsvragen.
 • Heldere en transparante voorwaarden.
 • Beschikt over het Keurmerk Klantgericht Verzekeren.
 • Onze klanten van Yarden beoordelen Yarden met een 8.9!

Direct meer vrijblijvend informatie of regelen?

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *