Uw weerstand en immuunsysteem ondersteunen en verbeteren? Neem vitamines!

Uw weerstand en immuunsysteem ondersteunen en verbeteren? Neem vitamines!

Niemand wil ziek worden, toch? Voorkomen dat we ziek worden kan niemand! We kunnen in ieder geval wel zo goed mogelijk voor onszelf zorgen om de kans ziek te worden zoveel mogelijk te verkleinen. In dit artikel besteden we aandacht aan weerstand, immuunsysteem, vitamines en mineralen om de kans een ziekte en ziek worden te verkleinen. We leggen het immuunsysteem uit, waardoor uw weerstand opbouwt om ziek worden te voorkomen.

Het immuunsysteem, wat is dat?

In ons leven worden we blootgesteld aan ongelofelijk veel invloeden van buitenaf. Ons lichaam kan hier weerstand tegen bieden, dankzij het afweersysteem. Ons afweersysteem wordt ook wel ons immuunsysteem genoemd.

De functie van ons immuunsysteem is het waarborgen van uw gezondheid. Als ons lichaam in goede gezondheid is, is de kans op een ziekte en ziek worden kleiner. Logisch eigenlijk, maar hoe werkt ons immuunsysteem?

De werking van ons immuunsysteem

Een van de meest complexe systemen van ons lichaam is het immuunsysteem. Als eerste bescherming vormen onze huid en slijmvliezen de eerste beschermlaag. Maar ook onze  lymfeklieren, witte bloedcellen, milt, darmen en beenmerg deel maken deel uit van ons afweersysteem.

Op het moment dat een niet lichaamseigen stof zich in ons lichaam bevindt dan zal ons afweersysteem, ons immuunsysteem, direct aan de slag gaan. Zo wordt uw lichaam beschermt tegen externe invloeden van buitenaf die een risico kunnen vormen voor uw gezondheid.

Is uw weerstand meetbaar?

Vaak voelen mensen met een lage weerstand zich niet fit. Als het immuunsysteem goed functioneert heeft u een hogere weerstand. U zult zich dan fitter, vitaler en gezonder voelen. Vaak is het gevoel een slechte weerstand te hebben een goede maatstaf om actie te ondernemen. Uw weerstand is helaas niet meetbaar.

Vaak is het gevoel van onbehagen of ‘het gebrek aan weerstand’ als het ware een peilstok de mate van uw eigen gezondheid te waarderen.

Uiteraard kunt u meer doen om uw weerstand op peil te houden, dus leest u vooral verder. Maar, vitamines en mineralen leggen in ieder geval een goede basis voor uw weerstand en immuunsysteem om gezond te blijven en ziekten te voorkomen.

Welke vitamines, mineralen en voedingssuplementen zijn goed voor uw weerstand?

Een gezond en regelmatig leven zijn geen garantie om u altijd fit en vitaal te voelen. Ook dan bestaat er de kans dat u zich een periode minder fit zult voelen.

Er bestaat echter een ruim aanbod aan uiteenlopende voedingssupplementen die u kunt gebruiken als aanvulling op uw voeding. De vitamines en mineralen kunnen u een steuntje in de rug bieden.

Hieronder volgt een overzicht aan vitamines en mineralen die een bijdrage leveren aan een goede weerstand en ondersteuning bieden aan uw immuunsysteem:

 • Vitamine A
 • Vitamine B6
 • Vitamine B12
 • Vitamine C
 • Vitamine D
 • Mineraal: Foliumzuur
 • Mineraal: Zink
 • Mineraal: IJzer
 • Mineraal: Koper
 • Mineraal: Selenium

Gezonde voeding is de basis voor uw weerstand

Een goede weerstand, een gezond afweersysteem… het valt of staat met gezonde voeding en een goed eetpatroon. Op de website van het Voedingscentrum biedt u betrouwbare informatie over voeding om gezonder, veiliger en duurzamer te consumeren.

Het mag geen geheim voor u zijn dat een gezond en evenwichtig voedingspatroon normaal gesproken voorziet in de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) aan vitamines en mineralen.

Het is alleen lastig om te bepalen of u aan het einde van de dag al uw vitamines en mineralen uit uw voeding heeft gehaald.

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 70% van de Nederlanders dagelijks onvoldoende groente en fruit tot zich nemen. Om aan uw dagelijkse vitaminebehoefte te voldoende kunt u aanvullende voedingssupplementen ter ondersteuning van uw weerstand en immuunsysteem innemen.

Onder gezonde voeding valt ook dat u voldoende drinkt. De gewenste dagelijkse vochtinname is 1,5 tot 2 liter vocht. Uw helpt uw afweersysteem door genoeg te drinken. U helpt uw lichaam ook door uw afvalstoffen af te voeren. Denk dan niet aan alcoholische dranken, die creëren juist meer afvalstoffen. Neem vooral water of thee!

Sporten of bewegen is goed voor uw weerstand

Naast goede voeding draagt sporten en bewegen bij aan uw gezondheid. U bouwt conditie op, waardoor uw weerstand verbetert. Met een goede conditie voelt u zich fitter en daardoor gezonder.

U hoeft hiervoor helemaal niet extreem of intensief te sporten. Dagelijks en meermalen per week lichaamsbeweging zal u goed doen. Het kan al een wandeling zijn door de buurt of nabijgelegen park. Bewegen en sporten moet u vooral doen naar vermogen en eigen mogelijkheden.

Daarbij, uw lichaam maakt onder invloed van zonlicht vitamine D aan. Kortom, buiten sporten of bewegen bij een lekker zonnetje maakt al dat u vitamines tot u neemt.

Hygiëne, weerstand en uw immuunsysteem

Vooral invloeden van buitenaf hebben invloed op uw weerstand en uw immuunsysteem. Een goede hygiëne is essentieel voor het behoud van uw weerstand.

Met name bacteriën zijn een belangrijke bron en van negatieve invloed op uw weerstand. Vooral telefoons, deurkrukken en leuningen in algemene ruimten zijn berucht vanwege hun viezigheid.

Het is om die reden belangrijk regelmatig uw handen te wassen. Ook dagelijks douchen dragen bij aan uw weerstand. Sterker nog, wist u dat koud douchen ook nog eens goed is voor het versterken van uw weerstand?

Voorkom stress en vermoeidheid

Slecht voor uw gezondheid, weerstand en uw immuunsysteem is stress en vermoeidheid. Stress en vermoeidheid leiden bovendien vaak ook tot een ongezond eetpatroon. Hiervan hebben we inmiddels beschreven dat die een negatieve invloed heeft op uw weerstand, afweersysteem en immuunsysteem wat ziekten in de hand kan werken.

Stress en vermoeidheid kent vaak vele oorzaken. Deze zijn niet altijd 1-2-3 aan te pakken en op te lossen, maar een gezonde voeding en voldoende beweging staan wel te boek als stressverlagende factoren.

Zorg voor voldoende nachtrust om vermoeidheid en lusteloosheid te voorkomen. Volledigheidshalve merken wij graag op dat vermoeidheid van sporten of bewegen wel goed is. U zult op die manier ook beter de slaap kunnen vatten waardoor u een betere nachtrust heeft.

Tot slot over weerstand, immuunsysteem, vitamines, mineralen en ziekten

Na het lezen van dit artikel hopen we dat u vooral tot de conclusie komt dat u vooral goed voor uzelf moet zorgen.

Dit zit vooral in gezonde voeding, voldoende bewegen en een goede persoonlijke hygiëne. U kunt het beste stress, vermoeidheid en ongezonde eetgewoontes vermijden.

Eén advies is wel, naast alles wat u zelf kunt doen zonder dat het u wat kost: Investeer vitamines om uw weerstand en immuunsysteem te ondersteunen ter voorkoming van ziekten.

Naast en onder dit artikel bieden wij u enkele aanbieders aan van voedingssupplementen van  vitamines en mineralen. U kunt ben hen eenvoudig uw online bestellen waarna het bij u thuis bezorgd wordt. U hoeft op die manier niet eens de deur uit.

Mocht u tips en adviezen willen delen, laat dan gerust hieronder een reactie achter!

#stayhealthy #staysafe #corona

Vitstore.com

Vitstore.com is één van de grootste webwinkels op het gebied van hoogwaardige kwaliteit voedingssupplementen.

Vitstore staat vanaf de eerste dag in het teken van transparantie, specifieke grondstofkeuzes, doordachte combinaties en duurzaamheid.

Vitstore stelt zich ten doel om het welzijn van mensen te vergroten door oplossingen te bieden die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven.

Het assortiment van Vitstore is met de grootste zorg samengesteld op basis van specifieke grondstofkeuzes en bestaat uit vitaminen, mineralen en voedingssupplementen.

Direct naar de aanbiedingen van Vitstore?

Vitaminstore

Vitaminstore is dé moderne health specialist met ruim 40.000 producten op het gebied van voedingssupplementen, sportvoeding en natuurlijke cosmetica.

Vitaminstore staat bekend om zijn persoonlijke advies en heeft op het moment een webshop en 32 winkels in Nederland.

Vitaminstore

Voordelen Vitaminstore:

 • Gratis en snelle verzending.
 • Professionele productinformatie en advies.
 • Uitgebreid aanbod aan exclusieve producten.
 • Persoonlijke Klantenservice.

Direct naar de webshop van Vitaminstore?

Vitamineman

Vitamineman levert de beste vitaminen, mineralen en overige voedingssupplementen.

Vitamineman verdiept zich in klinische onderzoeken en biedt u alleen de beste kwaliteit en de best werkende varianten.

Twee producten die in 2018 zeer populair zijn, zijn CBD-olie en Magnesium.

Magnesium Bisglycinaat wordt door het menselijk lichaam het best opgenomen.

Vitamineman

Direct naar de webshop van Vitamineman?

Vitstore.com

Vitstore.com is één van de grootste webwinkels op het gebied van hoogwaardige kwaliteit voedingssupplementen.

Vitstore staat vanaf de eerste dag in het teken van transparantie, specifieke grondstofkeuzes, doordachte combinaties en duurzaamheid.

Vitstore stelt zich ten doel om het welzijn van mensen te vergroten door oplossingen te bieden die een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven.

Het assortiment van Vitstore is met de grootste zorg samengesteld op basis van specifieke grondstofkeuzes en bestaat uit vitaminen, mineralen en voedingssupplementen.

De productie vindt plaats volgens strenge HACCP en GMP standaarden en Europese richtlijnen voor voedingssupplementen.

Vitstore maakt alleen gebruik van geselecteerde en gecontroleerde ingrediënten.

Direct naar de aanbiedingen van Vitstore?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *