Midweekje of weekendje weg? Op vakantie in eigen land? Tref Nederland op zijn mooist!

Midweekje of weekendje weg? Op vakantie in eigen land? Tref Nederland op zijn mooist!

Nederland op zijn mooist, misschien kent u het fotoboek wel. Het is gefotografeerd door fotograaf Frans Lemmens. Een boek waar u niet alleen prachtige platen vindt van de tulpenvelden en molens, maar ook moderne architectuur en design. Nederland op zijn mooist is niet alleen de titel van één van de meest prachtige fotoboeken ooit van Nederland gemaakt. Het is ook wat u zult beleven als u kiest voor een midweekje weg, weekendje weg of vakantie in eigen land, waarin u Nederland op zijn mooist treft. Ons mooie kikkerlandje kent tal van mooie plekken. Ga op zoek naar Nederland op zijn mooist, met een vakantie, midweekje of weekendje weg in eigen land.

In ons mooie kikkerlandje zijn zoveel prachtige plekken, locaties en bezienswaardigheden. Wanneer bent u voor het laatst op vakantie, erop uit geweest of er even tussenuit geweest in eigen land? Heeft u ook nieuwe plek, een stad of natuurgebied waar u nooit eerder bent geweest of bezienswaardigheid bezocht? Hoe klein ons land ook is, met een weekendtripje of vakantie in eigen land, u hoeft zich absoluut niet te vervelen!

Het grote voordeel is, dat u gezien de omvang van Nederland, nooit ver hoeft te rijden. En, met uw beste wil kunt u al die mooie plekken nooit in één leven beleven. Wij nemen u mee om u wat tips en ideeën aan de hand te doen voor uw volgende uitje, weekendje weg of vakantie in Nederland.

Vakantiehuisjes en vakantieparken blijven populaire accommodaties

Een traditionele keuze is een vakantiehuisje op een van de vele vakantieparken in Nederland. In het huisje en op het vakantiepark vindt u vaak veel faciliteiten waardoor u van alle gemakken voorzien bent.

Wenst u toch meer de rust op te zoeken, dan is er ook een ruim aanbod een vakantiehuisjes in de natuur, zoals de bossen of langs de kust. Van eenvoudig en standaard vakantiehuisje tot aan een luxe villa met sauna!

Of u nu alleen de rust wilt zoeken voor een nachtje, weekendje, midweekje of nog langer even weg. Of met uw kinderen en/of kleinkinderen bijvoorbeeld een weekend naar een groot familie- en vakantiehuis gaat. Er is altijd een huisje te vinden die aan uw wensen voldoet. De keuze is reuze in Nederland!

Hotel, pensioen, B&B of Airbnb aan de kust of in de stad?

Bent u toe aan lekker uitwaaien aan de kust en lange strandwandelingen maken over het strand?  En dan uw wandeling afsluiten door te genieten van een drankje of een lekker hapje eten in een gezellige standtent?

Of wilt u graag mooie wandelingen maken door één van de vele steden die Nederland rijk is? Er zijn nog zoveel mooie straatjes en paadjes in steden die door u nog onontdekt zijn. Het is echt een aanrader eens een stad met rijke historie te bezoeken waar u nog nooit geweest bent. Vaak kunt u daar ter plekke vaak voor niet heel veel geld een gids boeken om de leukste plekjes van die stad te bezoeken.

Nederland | Amsterdam | Stad | Senioren | Plussers | Ouderen | UitjeOf het plaatselijke museum bezoeken. Of laat u verrassen door de vele gezellige winkeltjes of een authentieke dorpskern in een naastgelegen dorpje met nog een ambachtelijke bakker.

Wij dagen u uit eens iets te anders doen, wat u nog niet eerder heeft gedaan. Het zal u verrassen! Welke keuze ook ook maakt, er zijn verschillende aanbieders die u graag de mooiste aanbiedingen van hotels, pensions en B&B’s laten zien op voor u nieuwe plekken.

Of u nu kiest voor luxe of eenvoud, groot of klein er is altijd een mooie aanbieding te vinden. En wanneer u niet gebonden bent aan de schoolvakanties, weekenden of feestdagen kunt u echt voor weinig geld een unieke en leuke beleving ervaren. Laat u verrassen met een vakantie, midweekje of weekendje weg in eigen land.

Activiteiten die leuk zijn om te doen in Nederland

Een heerlijke wandeltocht door de bossen? Een lange fietstocht door de polder? Al wandelend de natuur verkennen is een leuke sportieve activiteit.

Natuurlijk is er een ruim aanbod aan verschillende musea. Of pretparken die het bezoeken meer dan waard zijn. Maar, wilt u liever in de buurt van uw accommodatie blijven dan bieden veel steden en parken activiteiten aan waar u aan deelt kunt nemen.

Bijna elke accommodatie heeft tegenwoordig wel WiFi. Hierdoor blijft u altijd op de hoogte van de nieuwste artikelen op PlusTips.nl, maar dit maakt dat het plannen van een dagje uit eenvoudig opgezocht en geregeld is. Ook is het vaak mogelijk om online alvast u tickets te bestellen bij een populaire attractie of activiteit, dit scheelt weer in de rij staan op de dag zelf.

Of zoek de gezellig drukte op in Volendam en haal een visje bij een Volendamse viskraam. Heeft u de kaasmarkt in Alkmaar weleens bezocht? Of over de Zaanse Schans gelopen? Niet alleen de molens zijn het bekijken meer dan waard. U treft er vele culturen die samen komen om de typische Zaansche bouwstijl te bewonderen.

Het leukste is, dat Volendam, Alkmaar en Zaandam zo dicht bij elkaar liggen dat u deze plaatsen in een weekendje, midweekje of korte vakantie prima gecombineerd te bezoeken zijn.

Toerist zijn in eigen land… was nog nooit zo leuk!

4 van de grootste Nationale Parken in Nederland

Nederland kent vele Nationale Parken. Wie weet vindt u het leuk om in de buurt van een Nationaal Park uw accommodatie te boeken. U kunt dan als natuurliefhebber uw hart ophalen in de prachtige en gevarieerde natuur die Nederland elk seizoen weer te bieden heeft. Nederland telt wel 21 Nationale Parken. Ieder met zijn eigen diversiteit en prachtige landschappen. Wij vertellen u graag meer over 4 van deze prachtige natuurparken.

Nationaal Park Oosterschelde

Dit park heeft een afmeting van 37.000 hectare. Het is hierdoor het grootste Nationaal Park van Nederland. Het park ligt in de provincie Zeeland. Het is een uniek gebied waar vele vogels broeden, eten en rusten. Het is een park waar vele dieren en planten leven, zowel boven als onder water. U vindt er vooral veel waterpartijen, dijken en oevers.

Nederland | Nationaal Park Oosterschelde | Senioren | Plussers | Ouderen | Uitje

Op de oevers kunt u heerlijk wandelen en uitwaaien. Van meeuwen tot vele grassen, van weidevogels tot zeehonden, van krabbetjes tot slik en soms zelfs bruinvissen. De flora en fauna is nergens zo gevarieerd! Wist u dat het toegestaan is om in het gebied oesters en mosselen te rapen? Kijkt u op de website (<-klik op website) van dit prachtige park en laat u verbazen over de vele mogelijkheden.

Nationaal Park Drents-Friese Wold

Dit Nationaal Park bestaat sinds 2000. Het bestaat uit 6000 hectare beekdalgraslanden, bos, heide en stuifzand. U vindt in het gebied vele dieren en planten, maar ook staat Nationaal Park Drents-Friese Wold bekend om zijn vele soorten paddenstoelen. Het park ligt op de grens tussen Friesland en Drenthe, zoals de naam u mogelijk al deed vermoeden.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Misschien zegt de naam Weerribben-Wieden u op het eerste gezicht niet zoveel, maar als we Giethoorn zeggen, dan weet u waarschijnlijk gelijk waar het ongeveer zijn ligging vindt.

Nederland | Giethoorn | Senioren | Plussers | Ouderen | Uitje

De plaats Giethoorn wordt namelijk gezien als uitvalsbasis voor Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het gebied is een laagveenmoeras. In het park zijn vele sloten en plassen te vinden. Maar ook rietland zover als u kunt kijken en verder prachtige bloemen en moerasbossen. Met een bootje of een kano is dit gebied eenvoudig te verkennen. De laatste berichten zijn dat er ook weer otters leven in het gebied!

Nationaal Park Lauwersmeer

Dit natuurgebied is ontstaan nadat in 1969 de afsluitdijk is gebouwd. Hiervoor was het Lauwersmeer onderdeel van de zee. In het nieuw ontstane landschap is een waar vogelparadijs te vinden. Er broeden ruim 100 vogelsoorten in dit gebied van rietvelden, bos, water en eilandjes. En in de winter zijn er tienduizenden ganzen te vinden. Houdt u van vogelspotten of geniet u graag van de rust die hangt rond het meer? Er zijn verschillende plekken langs de oevers van het Lauwersmeer waar u heerlijk kunt genieten van dit prachtige gebied. En bent u op zoek naar een unieke ervaring? Sinds 2016 bent u ’s nachts welkom om naar de heldere sterrenhemel te kijken en de duisternis te ervaren. Kijkt u op de website (<-klik op website) voor meer informatie.

Tot slot over midweekje of weekendje weg of vakantie in eigen land

Met welk doel u een (korte) vakantie, weekendje of midweekje weg in eigen land zoekt er is altijd een passende accommodatie en locatie te vinden die uw zult verrassen. Het zult u verbazen hoe mooi een tripje is in ons eigen kikkerlandje.

U zult, zonder heel erg uw best te doen, al snel Nederland op zijn mooist treffen. Er valt meer dan genoeg te in eigen land te beleven.

Laat hieronder graag een reactie achter om uw mooiste plekken in Nederland te delen. Vertelt u ons over uw belevenissen en onontdekte plekken om anderen te inspireren!

Voordelige uitjes met Voordeeluitjes?

Voordeeluitjes.nl biedt meer dan 1500+ hotels aan met ruim 6000 voordelige hotelaanbiedingen.

Hotelarrangementen tot wel 70% korting.

Voordeeluitjes.nl heeft aanbod in:

 • fiets- en wandelarrangementen
 • culinaire arrangementen
 • wellness arrangementen
 • stedentrips
 • all-inclusive arrangementen
 • wintersport
 • …en nog veel meer!

Boeken is laagdrempelig. U betaalt pas in het hotel!

Voordeeluitjes.nl

Direct alle voordelige uitjes bekijken?

Een hotel boeken?

Dat doe je bij Hotels.nl!

Hotels.nl is één van de grootste aanbieders van Nederland.

Door Zoover uitgeroepen tot ‘Beste Hotelaanbieder van Nederland 2017’.

Direct op Hotels.nl aanbiedingen bekijken?

Voordelige uitjes met Voordeeluitjes?

Voordeeluitjes.nl biedt meer dan 1500+ hotels aan met ruim 6000 voordelige hotelaanbiedingen.

Hotelarrangementen tot wel 70% korting.

Voordeeluitjes.nl heeft aanbod in:

 • fiets- en wandelarrangementen
 • culinaire arrangementen
 • wellness arrangementen
 • stedentrips
 • all-inclusive arrangementen
 • wintersport
 • …en nog veel meer!

Boeken is laagdrempelig. U betaalt pas in het hotel!

Voordeeluitjes.nl

Direct alle voordelige uitjes bekijken?

Wandelkleding kopen?

Wij adviseren aan Wandel-Geest.

Dé wandelspecialist op het gebied van wandelkleding en -accessoires.

Wandel-Geest

Klik direct om Wandel-Geest te bezoeken

Voordelige uitjes met Voordeeluitjes?

Voordeeluitjes.nl biedt meer dan 1500+ hotels aan met ruim 6000 voordelige hotelaanbiedingen.

Hotelarrangementen tot wel 70% korting.

Voordeeluitjes.nl heeft aanbod in:

 • fiets- en wandelarrangementen
 • culinaire arrangementen
 • wellness arrangementen
 • stedentrips
 • all-inclusive arrangementen
 • wintersport
 • …en nog veel meer!

Boeken is laagdrempelig. U betaalt pas in het hotel!

Voordeeluitjes.nl

Direct alle voordelige uitjes bekijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *