Overwinteren als overwinteraar in het buitenland?

Overwinteren als overwinteraar in het buitenland?

U hoort om u heen vast ook vaak de mooiste verhalen van mensen die overwinteren in een prettig klimaat. Weten de echte overwinteraars u altijd een beetje jaloers te maken? Lees dan snel verder voor meer informatie over wat overwinteren in het buitenland inhoudt, welke voorbereidingen handig zijn en nog veel meer. 

Bent u het winterse weer ook zo zat? Lees dan mee. Ook u kunt een overwinteraar zijn!

Het weer ook zo zat?

In Nederland hebben we steeds vaker te maken met extreem weer. Buien, storm, hevige regen, winderig en guur weer, onweer en zo kunnen we nog wel even verder gaan. En juist in de herfst en de winter. Wanneer de donkere dagen lang duren, somberheid op de loer ligt en uw humeur er niet beter op wordt. 

En, als u zelf wel vrolijk bent heeft u misschien te maken met mopperkonten om u heen die u zou willen ontvluchten. Helaas kan niet iedereen even goed tegen dit typisch Hollandse weer.

Wat is dat eigenlijk, overwinteren?

Als u gaat overwinteren kiest u ervoor om in het buitenland te ontsnappen aan de koude winter in eigen land. Meestal verblijft u voor een langere periode op een bestemming met een prettig klimaat. Dit is vaak een zonnige bestemming. Het geeft u de mogelijkheid om lekker veel buitenshuis te zijn en te genieten warmer en zonniger weer in een ander land. Dit doet u vaak samen met andere overwinteraars die de kou en het gure weer ontvluchten.

Overwinteren op bekende of onbekende plekken in het buitenland?

Op de meest bekende bestemmingen in het buitenland zoals Benidorm en in de Algarve is de kans groot dat u veel Nederlanders zult tegen komen die daar overwinteren. Vaak zijn dit pensionada die aldaar genieten van hun pensioen. 

Als u kiest voor een minder bekende bestemming kan het zomaar zijn dat u minder of geen andere Nederlanders treft. Dit geeft u de mogelijkheid om meer op gaan in de plaatselijk cultuur en te genieten van de oorspronkelijke gewoontes, rituelen en bewoners. 

Het is laagseizoen en dus zal het op de verschillende bestemmingen heerlijk rustig zijn. De mensen zijn minder gehaast en hebben alle tijd voor u. Men zal blij zijn u te zien!

Uw 2e thuis in het buitenland!

Als u overwintert dan verblijft u meestal enkele weken tot enkele maanden op de plaats van bestemming. Hierdoor leert u de oorspronkelijke inwoners kennen, weet u de leukste winkels te vinden, de lekkerste restaurants en waar u moet zijn voor een gezellig kletspraatje. Wie weet lukt het u om de taal een beetje te spreken, dit zal gewaardeerd worden! Maar, ook als dit niet het geval is zal men u meer dan welkom heten.

U kunt zelf de keuze maken of u een luxe verblijf kiest of liever kiest voor een wat eenvoudiger verblijf. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de inhoud van uw portemonnee, maar nog meer met uw voorkeur. Geen mens is hetzelfde dus kies vooral waar u zich prettig bij voelt!

De maanden november, december, januari en februari zijn de meest gekozen maanden om te overwinteren en even bij te komen in een prettig en zonnig klimaat in het buitenland. Of u nu 2 weken gaat of 4 maanden, het zal ook voor u snel voelen als een tweede thuis!

Uw bestemming graag helemaal zelf regelen?

Weet u een leuke bestemming waar u naar toe zou willen gaan? Dan is het aan u de keuze of u zelfstandig de reis wilt regelen of dit laat regelen door bijvoorbeeld één van de vele reisorganisaties.

Wanneer u alles zelf gaat regelen heeft dit voordelen. U kunt alles zelf kan bepalen en volledig naar uw eigen wensen kan samenstellen. Het wordt een overwintertijd helemaal zoals u dat zelf zou willen en gepland heeft.

Gaat u zelf uw reis in orde maken dan kost het u vaak iets meer tijd om alles uit te zoeken, maar bespaart u anderzijds mogelijk ook het nodige geld. Er zit namelijk geen tussenpersoon of reisorganisatie tussen die ook nog wat wil verdienen aan uw reis naar de zon. En, u boekt geen standaard pakketreis.

Houd u er wel rekening mee dat er ook heel veel voordelen zitten aan boeken via een reisorganisatie. Zo zullen zij u altijd bijstaan als er op locatie een probleem is met de accommodatie of als er problemen zijn met de reis die u bij hen heeft geboekt. Meestal is er op de plaats van bestemming ook iemand aanwezig van de reisorganisatie. Al dient u wel altijd even te checken of er in de periode dat u op uw overwinterplek verblijft iemand aanwezig is van het reisbureau. Mits u hier uiteraard veel waarde aan hecht.

Reis online boeken of boeken bij een reisbureau?

Er zijn heel veel mogelijkheden om online op internet of bij een plaatselijk reisbureau een reis te boeken. Boeken bij een reisorganisatie geeft u over het algemeen net even meer zekerheid. We kunnen ons voorstellen dat dat goed voelt en gerust stelt. U wilt immers geen zorgen tijdens uw verblijf.

Bij een reisbureau zal u de begeleiding treffen die maakt dat u rustig van uw overwinterperiode kan genieten. Dit begint al bij het boeken, maar zeker ook tijdens uw verblijf en indien nodig na de reis. De reisconsulent gaat persoonlijk met u in gesprek over welke wensen en eisen u heeft om u verblijf zo prettig mogelijk te laten verlopen. De gezelligheid van boeken van een reis op een reisbureau zal u wellicht ook aanstaan. 

De ervaren reisagent kunt u om reisadvies vragen, hij of zijn kan uw zorgen wegnemen en zal u helpen bij eventuele problemen. De medewerkers van reisbureau beschikken over kennis en expertise en winnen regelmatig advies vragen bij een collega. Een gewenst resultaat en een goede voorbereiding betekent minder stress en meer genieten!

Of u nou boekt bij een ‘stenen’ reisbureau in uw woonplaats of een reisorganisatie op internet, let erop dat het reisbureau, de touroperator of de organisatie is aangesloten bij ANVR. Als organisaties ANVR-lid zijn, zijn ze ook aangesloten bij SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). 

Waar gaat u dan heen?

Er zijn ontzettend veel bestemmingen te benoemen waar u er lekker warmpjes bij zal zitten deze winter. Wij zullen er 5 voor u uitlichten:

Benidorm, Spanje

Voor veel mensen de place to be in de winter. U heeft er vast wel eens van gehoord en over gelezen. Een van de vele bestemmingen in Europa waar u perfect kunt overwinteren. U zult er veel Nederlanders tegenkomen en er wordt van alles georganiseerd. Gaat u graag naar de bingo? Dat kan hier! En, ze spreken ook nog eens Nederlands tegen u. Wellicht spreekt het u ook aan dat er Nederlands sprekende huisartsen en tandartsen wonen en werken in Benidorm. U kunt bij hen altijd terecht mocht dit nodig zijn.

Algarve, Portugal

U kunt uw winterjas en regenlaarzen wel thuis laten, want die heeft u hier niet nodig. Kleding die lekker luchtig is en uw teenslippers raden wij wel aan om in uw koffer te stoppen. Een heerlijk en vriendelijk klimaat zal zorgen dat u vaak buiten te vinden bent. U kunt genieten van een flink aantal zonuren. Hoewel ‘s winters ook in de Algarve wat frisser behoort genieten op een terrasje zeker tot de mogelijkheden.

Thailand

Ligt u liever op een bounty strand met een cocktail in uw hand? Dan kunt u beter iets verder vliegen om volledig zonzeker te kunnen genieten van het mooie Thailand of een ander land in Azië. Vind de meest mooie flora en laat u vertederen door de aanwezige fauna en gastvrije bevolking. Het zal u zeker laten stralen en vol verhalen en energie terug laten komen in uw vertrouwde thuisland.

Gambia, Afrika

Iets dichterbij dan Azië, maar wel lekker op zonvakantie? Gaat u dan eens naar Gambia. Niet voor niks wordt dit ‘Africa’s Smiling Coast’ genoemd. Het zal u verrassen hoe gastvrij en gemoedelijk het hier is. U vliegt er is slechts 6 uur naar toe en bent echt in een heel andere wereld beland. Leven in het moment is wat u hier zult doen. Alle mogelijkheden om goed contact te onderhouden met thuis, als u dat wilt, zijn aanwezig. Een heel andere cultuur, op kort vliegen en met de luxe die u graag wenst!

Canarische eilanden

Aangename temperaturen en fantastische natuur is wat de Canarische Eilanden kenmerkt. U kunt hier lange wandelingen maken terwijl de zon aan de hemel schijnt. Een fantastische winterbestemming dus! Maar ook als u graag geniet op een wat meer rustige manier bent u hier aan het juiste adres. Vanaf een terrasje kunt u heerlijk mensen kijken en genieten van het leven in de zon. Voor u geen dagenlang somber weer, maar elke dag een flinke portie vitamine D!

Als u kiest voor overwinteren op 1 van de bovenstaande bestemmingen in het buitenland zit u er warmpjes bij in de winter! Geen extreem weer voor u met harde regenbuien en omklappende paraplus. 

Laat hieronder graag uw reactie en overwegingen achter. Of promoot een niet genoemd gebied waar u bent wezen overwinteren.

De mooiste locaties onder de zon!

Wij adviseren u de aanbieder Prijsvrij!

De mooiste trips en aanbiedingen met mooie kortingen!

Prijsvrij.nl

Direct Prijsvrij aanbiedingen bekijken?

Prachtige Cruise boeken?

Op CruiseReizen.nl kunt u duizenden cruises inzien, vergelijken en vrijblijvend een optie nemen.

Aangesloten bij:

 • de ANVR.
 • de SGR.
 • het Calamiteitenfonds.
 • de IATA.

Dit met de laagste prijs garantie, persoonlijke service en geen boekingskosten.

Cruisereizen.nl

Direct alle Cruise-aanbiedingen bekijken?

Voordelige uitjes met Voordeeluitjes?

Voordeeluitjes.nl biedt meer dan 1500+ hotels aan met ruim 6000 voordelige hotelaanbiedingen.

Hotelarrangementen tot wel 70% korting.

Voordeeluitjes.nl heeft aanbod in:

 • fiets- en wandelarrangementen
 • culinaire arrangementen
 • wellness arrangementen
 • stedentrips
 • all-inclusive arrangementen
 • wintersport
 • …en nog veel meer!

Boeken is laagdrempelig. U betaalt pas in het hotel!

Voordeeluitjes.nl

Direct alle voordelige uitjes bekijken?

De mooiste locaties onder de zon!

U vindt ze bij Prijsvrij. De specialist op het gebied van pakketreizen.

De focus ligt op populaire bestemmingen rondom de Middellandse Zee zoals:

 • Spanje inclusief Canarische Eilanden
 • Turkije
 • Griekenland
 • Portugal
 • Egypte

Maar ook voor verre reizen naar onder andere de Dominicaanse Republiek, Thailand en de Malediven kunt u bij Prijsvrij terecht.

Prijsvrij.nl 

De voordelen:

 • Verschillende bekende ANVR/SGR aangesloten touroperators.
 • Je krijgt op alle reizen een extra exclusieve Prijsvrij korting.
 • Prijsvrij streeft ernaar de aller-goedkoopste te zijn.

Met de ‘Beste Deal Garantie’ betaalt u nooit te veel voor uw vakantie.

Vindt u namelijk precies dezelfde reis op een andere website goedkoper, dan betaalt Prijsvrij u het verschil terug.

Direct alle Prijsvrij aanbiedingen bekijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *