Met aandacht een compliment, waardering of attentie geven?

Met aandacht een compliment, waardering of attentie geven?

Wanneer bent u voor het laatst verrast met een verrassende attentie? Of was iemand verrassend attent naar u? U kunt het zich vast nog herinneren. En anders, kunt u zich er vast een voorstelling bij maken hoe u het zou vinden en zou voelen, toch? We nemen u mee bij 6 ideeën om u van uw beste kant te laten zien door met aandacht een compliment te geven of uw waardering uit te spreken als attentie naar een ander:

Zeker in tijden van het Corona virus en de tijd erna, hebben we gezien hoe niet alles even vanzelfsprekend is dan dat het lijkt. Ook Gerard en Gordon toonden met hun programma aan hoeveel eenzaamheid er soms is, zelfs heel kort om ons heen of in onze directe omgeving.

Een klein gebaar of attentie, even dat beetje aandacht kan soms een belangrijk verschil maken. Mensen zullen zich gewaardeerd en soms ook minder eenzaam voelen. Iemand een goed gevoel geven en een waarschijnlijk een glimlach op het gezicht toveren. Dat is toch waar het om gaat in het leven?

Hoe doe je dat? Kost dat veel tijd of geld? Wij durven te zeggen dat dat niet hoeft. Het gaat vooral om de aandacht, de moeite, de tijd… de attentie. Waar kunt u aan denken? Leest u mee!

Complimentje maken of uw waardering uitspreken

Absoluut de nummer 1 in attent zijn! Iemand met aandacht een compliment maken of uw waardering uitspreken is een leuke vorm van attentie. Mensen groeien en bloeien van het krijgen van een compliment of uitgesproken waardering. Het is een positieve manier om hen die u lief heeft of waardeert te benaderen.

Het belangrijkste wat telt is dat u meent wat u zegt. Op basis van iemand zijn of haar goede eigenschappen is iedereen een passend en warm compliment te maken. Of, kunt u uw waardering naar hen uitspreken!

Het is leuk om waardering uit te spreken of iemand complimenten te maken. Hoewel het de ontvanger soms zal verrassen, is het een positieve manier van aandacht die u een ander geeft. En zeg nou eerlijk, dat is toch veel leuker dan klagen of zeuren op een ander?

Aan wie en waar kunt u complimenten maken?

Partner, familie of vrienden

Uw partner, familie of vrienden behoren vaak tot de groep belangrijkste mensen, toch? Ongemerkt gaat dat vaak als vanzelfsprekend voelen. Hoe lang geleden heeft u uw partner, zoon of dochter, vader of moeder een compliment gegeven? Uw waardering uitgesproken naar familie over wat zij voor u betekenen? Of uw goede vriend(in)?

Attent zijn, complimenten maken en uw waardering uitspreken zal de onderlinge relatie en band verbeteren. Leuk om te doen. Gaat u het proberen?

Werk

Een compliment naar uw directe collega, uw medewerker(s) of uw leidinggevende(n) al eens overwogen? Het zal de werksfeer en collegialiteit bevorderen. Het is zoveel fijner werken als je naar elkaar ook eens uitspreekt wat goed gaat. Sta stil bij wat je met elkaar bereikt door het te benoemen.

Uiteindelijk werk je veelal veel uren per week met elkaar. Een goede band vormt een goede basis voor samenwerken.

Willekeurig vreemde

Attent zijn kan ook spontaan naar een willekeurig vreemde. Dat kan al bij een boodschappenrij in de supermarkt. Door de persoon achter u in de rij voor te laten gaan, omdat die persoon maar een paar boodschappen heeft en u een volle kar. Of opstaan in het openbaar vervoer voor iemand die slecht ter been is of gewoonweg een beetje ouder.

Het zijn die kleine attenties en aandacht voor een ander in het leven die uw leven én die van anderen mooi maken. Ofwel, een kleine moeite met groot plezier.

Kaartje sturen

Een kaartje per post sturen is een leuke manier om iemand te verrassen op hun eigen deurmat. Kaartjes versturen kan op veel manieren. In bijna elke supermarkt (Albert HeijnDeka MarktDeenLidl) en elk winkelcentrum (Primera) is een winkel te vinden waar u de leukste en passende kaartjes kunt kopen.

Kunt of wilt u het huis niet uit? Geen probleem. Websites (HallmarkGreetzKaartje2go) bieden een ruim aanbod aan categorieën en genres waar u altijd iets zult vinden wat bij uw reden past om een kaartje aan een dierbare te versturen. Groot voordeel is, u regelt het eenvoudig en snel volledig online.

Nog leuker, als u de tijd en creativiteit heeft, is een eigen in elkaar geknutseld kaartje. Knippen, plakken en verven? Ontdek uw creatieve kant. Niets persoonlijkers dan een geheel eigen ontwerp in een kaart.

Zolang u het doel en de reden voor ogen houdt, kunt u eigenlijk geen verkeerde keus maken. De ontvanger van uw kaart zal verrast zijn door uw attente gebaar.

Bloemetje sturen

“Bloemen houden van mensen” is een mooi gezegde. Bloemen zijn kleurrijk (ook de herfstboeketten) en ruiken veelal heerlijk. Bij een goede bloemist en de juiste bloem- en boeketverzorging staat uw bosje bloemen zomaar ruim een week of zelfs nog langer.

Het grote voordeel is dat u uw bloemen op vele manieren bij de persoon die u wil verrassen kunt bezorgen. Van héél persoonlijk door het boeket zelf te bezorgen. Wat zal de ontvanger verrast zijn! Maar, bijna elke bloemist in de buurt heeft ook een bezorgservice.

In de meeste winkelcentra zit nog altijd een bloemist. Wanneer er geen bloemist meer zit kunt ook bij bijna elke supermarkt terecht. Vandaag de dag beschikt een supermarkt over een kleine tot middelgrote bloemen- en plantenafdeling. U kunt daar voor schappelijke prijzen een prachtig standaard boeket en bloemstukje kopen.

Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat u bij de bloemist voor iets meer geld u iets naar eigen wens kunt laten samenstellen.

Wenst u ook nu liever uw huis niet uit? Geen probleem! Op het gebied van bloembezorging (FleuropTopbloemenDe Bloemist) zijn er veel online mogelijkheden en opties om uw bloemen te laten bezorgen. Tegenwoordig kunt u u dat in veel gevallen ook combineren met bijvoorbeeld wijn, chocolade, knuffel en/of een kaartje. Uiteraard kunt u het precies op het door u gewenste moment laten bezorgen.

Taart bakken

Taarten van Abel, wellicht kent u het TV-programma. Het toont aan hoe leuk het is om iemand spontaan te verrassen met zijn of haar lievelingstaart. Het is een ideale manier om, eens de taart gebakken is, een afspraak te maken of spontaan langs te gaan voor een kop koffie of thee.

Moet u een keukenprins(es) zijn? Nee, natuurlijk niet. Uiteraard is het maken van een eigen taart het leukst als u dit kunt. Gelukkig bieden supermarkten ook hier weer een prima uitkomst. In de schappen liggen allerhande taart- en cakemixen waarmee iedereen in staat is een taart te bakken. Sterker nog, u kunt er direct de bakblikken en ander keukengerei kopen.

Als dat nu toch nog een brug te ver is… Het koekschap zit er vaak direct of hooguit een pad naast. Aldaar vindt u cakes, gevulde koeken en meer. Onthoud dat u graag attent wil zijn, met aandacht voor een ander. Wij weten zeker dat wanneer u met een boterkoek (spontaan) op de koffie gaat, u de ander nog altijd positief zal verrassen.

Belletje, telefoontje of beeldbellen

Hoewel de huidige jeugd steeds minder belt, blijft een belletje een goede manier om met elkaar in contact te komen. De tegenwoordige belkosten zijn een fractie van vroeger. Met veel abonnementen of door te bellen via internet belt u vandaag de dag ‘gratis’ of in ieder geval zonder extra belkosten.

In een telefoongesprek kunt u in een relatief korte tijd veel mooie gedachten en belevenissen delen. U kunt ook makkelijk interesse tonen in de ander en in gesprek makkelijker doorvragen. De interactie is nog altijd zoveel persoonlijker dan nieuwere communicatiemiddelen als mailen, sms-en of berichtjes sturen.

Wij bevelen u ook de nieuwe communicatiemiddelen aan te proberen. Met uw mobiele telefoon (smartphone) of uw tablet kunt u met vrienden, familie en (klein)kinderen contact leggen. Ideaal als u niet in de gelegenheid bent elkaar te bezoeken. Vooral beeld- of videobellen geeft een prachtige mogelijkheid om elkaar, waar ook ter wereld te zien én te spreken.

Via SkypeWhatsappFaceTimeZoom en vele andere mogelijkheden zijn er veel middelen om met een WiFi-verbinding geheel kosteloos te kunnen video- en beeldbellen.

Mailen, appje of bericht via Social Media

Een leuke methode is ook een bericht te sturen via de e-mail, WhatsappiMessage of op Social Media zoals bijvoorbeeld Facebook en LinkedIn. Spontaan een berichtje, waarin je informeert naar hoe het met iemand gaat, wordt vaak erg op prijs gesteld.

Helemaal als je met oprechte interesse vraagt naar wat iemand bezig houdt. Je zult verrast zijn, hoe leuk en spontaan de antwoorden zijn die daar op volgen. En zeg nou eerlijk, hoe leuk is het als iemand oprecht interesse in jou heeft?

Het maakt dat u net even uw ei kwijt kunt of een moment kunt delen welke u waardevol vindt. Vergeet niet te vragen hoe het met de ander gaat. Laat u niet direct uit het veld slaan als het eerst antwoord ‘goed’ of ‘het gaat goed en met jou?’ is vraag dan juist even door. Veel plezier!

Met aandacht een compliment, waardering en attentie geven? Gewoon doen!

Iets voor een ander doen. Of dat nu een compliment geven is, uw waardering uitspreken of met aandacht een kleine attentie geven. Wij hopen dat wij u met bovenstaand artikel van wat inspiratie hebben voorzien voor de komende tijd.

Maar, misschien ontbreekt er nog een kopje aan dit artikel die wij over het hoofd hebben gezien. Deel ze gerust via onderstaande reacties of deel uw ervaringen met anderen. Of u nu een compliment, waardering, een attentie of aandacht aan iemand heeft gegeven of heeft ontvangen… Wij hopen dat u het met ons wil delen!

#doeslief #helpdehoreca

Red je boeketje!

Doneer aan 120.000 geïsoleerde ouderen voor maar € 15,- met gratis verzending.

RedjeBoeketje | Red je Boektje | PlusTips.nl | Ouderen | Senioren | Eenzaam | Corona

Verstuur direct een boeketje!

#helpdehoreca

Wij steunen de horeca!

Koop NU direct een waardebon bij uw favoriete horecagelegenheid om hen financieel te steunen.

Bezoek hen, met uw waardebon zodra het weer kan.

#helpdehoreca | Help de Horeca | PlusTips

Steun nu direct de horeca!

Voordelige uitjes met Voordeeluitjes?

Voordeeluitjes.nl biedt meer dan 1500+ hotels aan met ruim 6000 voordelige hotelaanbiedingen.

Hotelarrangementen tot wel 70% korting.

Voordeeluitjes.nl heeft aanbod in:

  • fiets- en wandelarrangementen
  • culinaire arrangementen
  • wellness arrangementen
  • stedentrips
  • all-inclusive arrangementen
  • wintersport
  • …en nog veel meer!

Boeken is laagdrempelig. U betaalt pas in het hotel!

Voordeeluitjes.nl

Direct alle voordelige uitjes bekijken?

De mooiste locaties onder de zon!

Wij adviseren u de aanbieder Prijsvrij!

De mooiste trips en aanbiedingen met mooie kortingen!

Prijsvrij.nl

Direct Prijsvrij aanbiedingen bekijken?

Red je boeketje!

Welke lieve oudere wil jij graag een boeketje sturen?

Stuur wat kleur naar alle opa’s en oma’s, vaders en moeders. Ondanks social distancing laten wij niemand in de steek. Laten we zorgen dat niemand zich eenzaam voelt.

RedjeBoeketje | Red je Boektje | PlusTips.nl | Ouderen | Senioren | Eenzaam | Corona

WC-rollen kun je goed bewaren, maar bloemen niet. ‘Red je Boeketje’ is daarom de spontane actie om de ouderen van Nederland een hart onder de riem te steken. Red je Boeketje helpt ondertussen de hardwerkende telers de crisis door.

Wie maak jij blij?

Verstuur direct een boeketje!

#helpdehoreca

Wij steunen de horeca!

Door de sluiting van de horeca, zitten horecazaken tijdelijk zonder inkomsten.

Help jouw favoriete horecazaak door een waardebon te kopen.

Zo kunnen zij nu de huur blijven betalen en heb jij straks iets leuks om naar uit te kijken zodra de deuren weer open gaan.

Koop NU direct een waardebon bij uw favoriete horecagelegenheid om hen financieel te steunen.

#helpdehoreca | Help de Horeca | PlusTips

Steun nu direct de horeca!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *